Loading. Please wait.


CLUB ALT
EMPORDÀ

La nostra història

A final de 2013, un grup de persones interessades pel rugbi emprenen el camí de fundar un nou club de rugbi a l’Alt Empordà. En Josep Maria Compte -membre de l’antiga Rugby Associació de Figueres (RAF) i alma mater dels Amics del Rugby de l’Empordà- s’alia amb jovent local per aprendre els bàsics de l’esport. El jove Sergi Solé en fou un dels principals impulsors.

RUGBY ASSOCIACIÓ DE FIGUERES, EL PRIMER EQUIP DE L’EMPORDÀ. A LA FILA SUPERIOR, EL 3R PER L’ESQUERRA ÉS EL FUNDADOR DEL RCAE JOSEP MARIA COMPTE

Fins 2014 els entrenaments es feren al camp de Pont de Molins, encara sense estructura de club, amb la intenció d’iniciar temporada regular el mes de setembre amb un equip masculí. L’estiu de 2014 s’acosten al club alguns militars de la base de Sant Climent provinents d’altres lligues de l’estat espanyol (Rial, Méndez, Larrosa, Viladrich i Mayo) que aporten experiència i contundència a un equip encara tou format per antics jugadors (Míchel Muñoz, Gil Gassó,…)  jugadors de l’equip de Tordera (Ramir Uribe “Viking”, Tibu Gómez, Christian Lara, Raul Sanroman, Christian Cáceres i Arnau Font) i novells: Sergi Solé, Ernest Viñolas, Lluís Losantos, Nil Montalbán, Jordi Subirós, Gumar Shakirov, Nil Burgas, Marc Modolell, Lorien Hernández,… Destaquem l’arribada del comando dominicà: Yimmi Luna “La Ciència”, Mario Brito “Darling”, Edwin González i Carlos Lozano “Honduras”.

Amb l’arribada de tots aquests reforços i especialment del jugador-president Jordi Cabañó i del gadità David Medina -qui en seria capità i entrenador durant anys- l’equip evolucionà de forma ràpida.

La presència a Navata de 2 personalitats del rugbi català com en Jordi Córdoba i en Jordi Homs van facilitar l’arribada de l’equip masculí al poble, on existia disponibilitat de camps. El setembre de 2014 formalitzarem la seva inscripció a la Federació Catalana de Rugbi sota el nom Club de Rugby Navata Alt Empordà, éssent una secció del Club de Futbol Navata. El 4 d’octubre 2014 vam jugar el primer partit a casa i el 19 d’octubre, tercer partit i primera victòria! A Navata, contra el Reus 17 a 16.

L’equip va poder jugar tots els partits de la primera temporada, malgrat maldar a ser 15 en algun partit.

Primers entrenaments a Pont de Molins 09/02/2014

Cliqueu aquí per veure més fotos d’aquella temporada

2015-2016:

La 2a temporada del club s’inicià amb la mateixa junta i més il·lusió que mitjans. Garatge Sala i Mineralia, a més d’altres petits patrocinadors, van aportar un suport financer important gairebé des del primer dia.

La presentació oficial de l’equip el 6 octubre de 2015 sota l’efigie del totpoderós Club de Futbol Navata va ser un èxit. S’entrenava al camp 3, situat sota la piscina i conegut com “camp de patates”; els partits, en canvi, es jugaven al camp 2, de gespa natural i excel·lent estat. Calia muntar i desmuntar els pals per cada partit.

La millora tècnica evident sota la batuta d’en David Medina van donar excel·lents resultats: 1 partit en fase prèvia guanyat (1/0/6), però 6 a la competició de Tercera divisió (6/1/2).

El 18/06/2015 se celebrà el 1r Torneig de rugbi platja a Empuriabrava, que es convertiria en una cita essencial pel rugbi d’estiu a Catalunya.

Gener 2015. Barcelona, els primers mitjons oficials

2016-2017: 7 partits jugats en fase prèvia (1/0/6), 10 a Tercera (3/0/7).

Entrenador: David Medina. Capità: David Medina

L’any 2016 el club signà un patrocini de samarreta amb l’empresa MatCarrelage Queràmic per 3 anys, fet que ens obligà a canviar el color de la samarreta pel verd i el nom de l’equip a Rugby Navata Matcarrelage. Del color verd va néixer el sobrenom de Gripaus.

El febrer de 2017 el club estrenà un camp d’ús exclusiu a Navata. Vam instal·lar pals fixos al que era fins llavors camp d’entrenament, després que l’ajuntament de Navata ens facilités el tresllat per no malmetre més el camp 2, reservat pel futbol. Tot i que provàvem de regar el nostre camp amb la manguera de la piscina, el camp era molt dur i no gaire adaptat a la presència de públic.

La Federació Catalana va imposar els playoffs a totes les categories per primer cop, però els Gripaus no s’hi van classificar.

Dates importants d’aquell any: el 26/04 vam jugar un amistós contra el Senghenydd RFC, un equip de Gal·les. El 27/05/17 alguns joves del club van participar al Torneig de rugbi 7 organitzat a Girona pel GeiEG. (foto).

OCTUBRE 2016, NOTA DE PREMSA D’INICI DE LA LLIGA

Cliqueu aquí per veure més fotos d’aquella temporada

2017-2018: 6 partits fase prèvia (1/0/5), 8 a Tercera (1/0/7).

Entrenador: David Medina, Hicham Fardi. Capità: David Medina, Borja Grande.

Esportivament fou un any força complicat, en què l’equip va tenir problemes per sumar 15 jugadors als partits. Remarcable el darrer partit a Navata contra Carboners B, on 11 jugadors s’enfrontaren als 18 egarencs i aconseguiren la victòria per 36-35 amb una marca el darrer minut d’en Jordi Subirós.

ABRIL 2017. PARTIT A NAVATA.

Cliqueu aquí per veure més fotos d’aquella temporada

2018-2019: 7 partits fase prèvia (2/0/5), 6 a Tercera (5/0/1), semifinals i final. Semifinal contra Carboners de Terrassa B, a casa, guanyat 30-5. I final a la Mar Bella (BCN) Contra Poblenou C, perdut 27-20.

President: JMaria Compte. Entrenador: Òscar Molas. Capità: Borja Grande.
La temporada 2018-2019 el club es traslladà a Empuriabrava (Castelló d’Empúries), on es formalitza com a Rugbi Club Alt Empordà. S’arriba a un acord amb l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, que cedeix les instal·lacions esportives del costat de l’Aeròdrom d’Empuriabrava per adequar-les a un camp de rugbi.

Un nou entrenador va prendre l’equip en mà: Òscar Molas, exjugador del GEiEG. Amb el seu compromís s’aconseguí la que ha estat esportivament la temporada més reeixida fins el moment, vist que l’equip sènior masculií arriba la final de tercera catalana. En tornant de jugar aquella final en bus, un grup de noies es va comprometre a venir a entrenar: és l’origen de les  Valkirias.

Destaquem 04/05/2019 en què se celebrà la 1a festa del rugbi a Empuriabrava, amb un triangular Torroella / GeiEg / RCAE.

FEBRER 2018. FILA SUPERIOR: ERNEST, MARRU, JORDI PORTEROS, LLUÍS LOSANTOS, MARC MODOLELL, TICO, LORIEN, MAYO, JORDI PUJOL, JORDI SUBIRÓS, NIL BURGAS, X, SERGI CRUMOLS, NACHO GÓNGORA, PABLO GÓNGORA, GIL GASSÓ, JORDI CABAÑÓ, DAVID MEDINA, EDGAR MAIRELES, ELOI, DAVID JUAN.

Cliqueu aquí per veure més fotos d’aquella temporada

2019-2020: 5 partits de fase prèvia (3/0/2), 6 partits a Tercera (0/0/6). Quan faltaven 2 partits per acabar la lligueta, Federació imposa el confinament i l’aturada de les competicions.

President: JMaria Compte. Entrenador: Òscar Molas. Capità: Borja Grande.

Destaquem l’organització el 23/11/19 d’una jornada de portes obertes pel rugbi femení amb força èxit. La construcció de l’equip femení es va veure truncada per la pandèmia.

Una nota anecdòtica: el 24/01/20 el partit previst es va haver de suspendre per excés de pluja i camp inundat.

ABRIL 2019, UN ENTRENAMENT A EMPURIABRAVA

Cliqueu aquí per veure més fotos d’aquella temporada

2020-2021: President: JMaria Compte.

No hi ha partits. El club seguí al peu de la lletra les recomanacions de la Federació Catalana de Rugbi. La relació amb els jugadors es mantenia mitjançant entrenaments dirigits a distància fins que al mes d’abril de 2021 vam poder tornar poc a poc a l’activitat.

Una data essencial del club fou l’arrencada de l’escola de rugbi, una antiga necessitat del club per ser independent financera i esportivament parlant. L’Òscar Molas en fou el primer responsable.

FEBRER 2020, PARTIT AMISTÓS DE LES VALKIRIAS A MANRESA

Cliqueu aquí per veure més fotos d’aquella temporada

2021-2022: President: JMaria Compte. Capitans: Anna Ferrusola; Borja Grande. Entrenadors: Òscar Molas, Àlex Frey. Delegats: Tere Saldaña, Nil Compte.

El SFemení juga 3 partits a la fase prèvia (0/0/3), 10 a Tercera (5/0/5), a més de les semifinals perdudes contra Cat Central 34-0 a Manresa

El 03/10 es jugà el primer partit del femení de la història a casa contra el BUC B, amb un resultat de 5-34. La primera marca fou de la Marta Surribas.

El SM estrenà nou entrenador, un antic jugador a França de perfil molt tècnic. L’equip juga 5 partits a la fase prèvia (0/1/4), 8 a Quarta (1/0/7) .

En Assemblea s’escollí una nova junta administrativa encapçalada per l’ex-jugador Lluís Losantos i reforçada amb noies de Valkirias.

NOVEMBRE 2021, VICTÒRIA DEL SF A OLOT

2022-2023:

President: Lluís Losantos. Capitans: Anna Ferrusola, Borja Grande. Entrenadors: Òscar Molas, Àlex Frey. Delegats: Emi Ereñú, Lluís Losantos.

Molt mancats de jugadors. el SM juga 4 partits a la fase prèvia (0/0/3), 7 a Tercera (2/0/5). De fet a mitja temporada l’equip masculí dubtava si integrar-se a l’equip de Banyoles o bé seguir de forma independent. Finalment fou aquesta darrera opció la triada, però poc després el capità decidí deixar l’equip i la resta de jugador van maldar per arribar a ser 11 als partits. Finalment i a falta de 2 jornades, l’equip va anunciar que no acabaria la lliga.
El SFemení juga 2 partits a la fase prèvia (0/0/2), 10 a Tercera (5/1/4) i arriba a la semifinal per 2n any consecutiu, perduda contra Tintoreres a Mataró per 25-5.

L’ARIADNA DORCA “CAMI” AMB L’IZAR CASADO, FUSTA S18

Cliqueu aquí per veure més fotos d’aquella temporada